Malo Pozorište Duško Radović

ТРЕЋИ АНГАЖМАН ФЕСТ

#progovorihrabro!

Трећи, по реду фестивал едукативних представа за младу публику, АНГАЖМАН ФЕСТ биће одржан од 4. до 8. децембра 2021. године у Дому омладине Београда, Малом позоришту “Душко Радовић” и у Студио Центру, а уз подршку Министарства културе и информисања.
Треће издање "Ангажман феста" под слоганом "Говори смело!" као полазна тачка за главну тему поставља питање: колико добро познајеш људе око себе?

У Србији, свака пета жена доживи покушај силовања током живота, а свака трећа је била жртва физичког насиља. Међу младима између 18 и 26 година, свака четврта особа има проблем са коцкањем, а скоро сваки четврти млади човек је имао искуство са дрогом. Свака пета старија особа је жртва породичног насиља. Свака пета особа у неком периоду живота суочена је са неким менталним проблемима.

Ко у најблићим круговима има проблем за који ми ни не знамо?

Жртве оваквих и других проблема често ћуте, у страху од неразумевања, осуде или подсмеха. Решење сваког проблема почиње његовим препознавањем, и зато је важно охрабрење да се о таквим проблемима - проговори храбро. А за све остале, да у таквим ситуацијама слушају пажљиво, и без предрасуда.

Као одговор на ову тему, овогодишњи фестивал веридбе наступиће пет позоришних представа за младе људе, од стране младих људи.

Кроз истраживање тема вршњачког насиља (“Кавез”, Студио Центар, Београд), утицаја интернета, друштвених мрежа и медија на друштво (“Краљ Иби”, Културоциклин и КЦ Крушевац), озбиљности последица дискриминације (“Нека буде анонимно”, Креативни центар Артеље, Инђија), питање тога шта је утопија за младе данас (“Утопија”, Мало позориште “Душко Радовић, Београд), и друштвене (не)једнакости (“Животињска фарма”, Омладинско позориште ДАДОВ,  Београд ), ауторских тимова представа на свој ће начин ословити горуће проблеме данашњице.

Улазнице за све представе у оквиру Ангажман Феста се могу купити на свим продајним местима Ticket Vision-а, као и онлине путем сајта: www.tickets.rs по цени од 500 динара, док је за школске и организоване посете обезбеђен додатни попуст на цену улазница.

Студио Центар и Дом омладине Београда, су у протеклих пет година реализовали пројекат едукативних позоришних представа за тинејџере, док је Ангажман Фест настао као надоградња овом пројекту у жељи да афирмише ангажовану позоришну сцену, намењену младима. У заједничкој организацији, одиграно је више од 60 представа, уз посету од око 9.000 гледалаца – тинејџера, док је први Ангажман Фест, који је одржан 2019. године , посетило више од 2.500 младих основаца и средњошколаца. Ове године, Ангажман Фесту се придружило и Мало позориште “Душко Радовић”, које у својој основној делатности има за циљ едукацију деце и младе публике.

Оваквим и сличним програмима желимо да младим људима пружимо једно ново позоришно искуство из којег ће изаћи богатији за многа сазнања која их се тичу. Са друге стране, склањање деце са улица и увођења у културне институције је задатак на којем би сви из области културног живота требало да радимо.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

4.12.2021. у 20
Мало позориште “Душко Радовић”
Свечано отварање фестивала
“КАВЕЗ” – Премијера!
Студио Центар, Београд
РАСПРОДАТО!

5.12.2021 . у 20
Дом Омладине Београда
"КРАЉ ИБИ"
Kulturociklin, Kruševaц
Купи карту!

6.12.2021 . у 20
Дом Омладине Београда
“ЖИВОТИЊСКА ФАРМА”
Омладинско позориште ДАДОВ, Београд
Купи карту!

7.12.2021 . у 20
Дом Омладине Београда
"ЈЕЛ ИМАШ ГРАМ"
Студио Центар, Београд
(ревијални програм)
Купи карту!

8.12.2021 . у 20
Мало позориште “Душко Радовић”
“УТОПИЈА ”
Мало позориште “Душко Радовић” , Београд
Свечано затварање фестивала и додела награда
Купи карту!