Malo Pozorište Duško Radović

Премијера представе “Сан летње ноћи” у режији Дaвидa Алића биће одиграна у оквиру фестивала БЕЛЕФ 21

„Сан летње ноћи“ једна је од највише играних и најрадије гледаних Шекспирових комедија. Она врви од разнобојних ликова: припадника владајућег слоја града Атине, младог племства, глумаца аматера, шумских вилењака. Ситуације у којима се они налазе нису ништа мање живописне: трансформисање у животиње, падање под дејство љубавних напитака, потраге, јурњаве, забуне и замене идентитета.

Ова „вилинска бајка“ (како је назива аутор превода Светислав Стефановић у свом предговору) само наизглед говори о вилама и вилењацима. Ако мало боље загледамо, видећемо да главне јунаке муче врло животни и препознатљиви проблеми: љубавне муке, неслагања са родитељима, борба за самосталност.

Представа је нешто другачија од оригиналног Шекспировог текста, јер нас кроз причу воде управо споменути глумци из драме. Они су истовремено главни и споредни ликови, посматрачи и учесници, драмска и стварна лица, и уопштено говорећи, једна врло живописна и живахна дружина. Сигурно ће се потрудити да своју представу што боље изведу ради Вашег задовољства!

Опширније о представи можете прочитати ОВДЕ.