ПРЕМИЈЕРА ЛУТКАРСКЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ „АСКА И ВУК“

У Малом позоришту „Душко Радовић“, 3. фебруара у 20 сати премијерно ће бити изведена луткарска представа за децу „Аска и вук“, која је рађена по мотивима приповетке Иве Андрића.

Драматизација и режија:  Татјана Пипер Станковић
Музика:  Александар Локнер
Асистент режије и сценски покрет:  Даница Араповић
Сценографија и костим:  Сташа Јамушаков
Креација лутака:  Марија Тавчар

Играју:
Аска, Девојчица 1....................................ВЛАДИСЛАВА ЂОРЂЕВИЋ
Вук, Дечак 1.............................................ЛАЗАР  МИЉКОВИЋ
Аја, Девојчица 2......................................ЈОВАНА  ЦВЕТКОВИЋ
Тата, Дечак 2, Мали ован.......................АРСЕНИЈЕ  ТУБИЋ
Наставница...............................................ТАТЈАНА ПИПЕР СТАНКОВИЋ

Представа уз помоћ луткарства, музике, покрета и слике прича причу о насиљу и о томе како га зауставити у свакодневици у нашим школама, од школског дворишта где безазлено насиље почиње па све  до учионице. Учитељица новим приступом покреће ученике. Они учествују у причи, решавају своје односе и проналазе љубав. Насиље бива поражено.

Значај Иве Андрића за нашу књижевност огледа се у томе што је у својим причама настојао да открије како су историјске околности стављале људе са наших простора у изазовне и често тешке ситуације, а при томе је ширио пацифизам баш као у причи „Аска и вук“.

Татјана Пипер Станковић глумац-луткар у Малом позоришту „Душко Радовић”, почела је самостално  да режира 1996. на предлог Србољуба Станковића. У свом матичном позоришту до сад је остварила следеће режије: „Девојчица са шибицама“ (1996), „Био једном један лав“ (2001), „Свет једног цвета“ (2004), и „Прича о причи“ (2010). Представе Татјана Пипер Станковић учествовале су на међународним фестивалима у Прагу, Бечу, Лисабону, Клужу и Исфахану.

Представу „Аска и вук“ публика може погледати у првим репризним терминима, субота 4. фебруар у 17 и недеља 5. фебруар у 12 сати.

Препоручени узраст: 7+