Malo Pozorište Duško Radović

Извођењем Моцартове Хафнер серенаде Камерни оркестар Соноре обележиће Међународни дан инвалидитета

У суботу 3. децембра са почетком од 14 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“, Камерни оркестар Соноре извешће одабране ставове Моцартове Хафнер серенаде прилагођене манифестацији.

Удружење Камерни оркестар Соноре чини 27 студената Факултета музичке уметности у Београду и студената Академије уметности у Новом Саду.

Полазећи од потребе сваког човека за музиком и њеним позитивним ефектом који има на слушаоце, Камерни оркестар Соноре (КОС) планира активности којима ће класична музика бити доступна особама са инвалидитетом како би постала део њиховог живота, a циљ је да се инклузивно и праведно друштво развија и кроз културу.

КОС ће у Малом позоришту „Душко Радовић“ дати допринос обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом уз финансијску подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Први део
I став Allegro maestoso/Allegro molto
III став Menuetto
Диригент: Бојан Кљајић

Други део
V став Menuetto galante
VII став Menuetto
VIII став Adagio/Allegro assai
Диригент: Нина Ракић

Класична музика треба да буде доступна свима, без обзира на социјални статус или физички инвалидитет. Мисија пројекта „Музика буди радост у свима нама“ је уношење радости у живот особа са инвалидитетом и подизање квалитета свакодневног живота. Визија пројекта је да класична музика која има и терапеутска својства буде доступна остељивим друштвеним групама и постане део њиховог живота. Тиме би се унапредио процес инклузије у свакодневном животу.

Улаз на концерт је бесплатан уз обавезу најаве доласка на билетарници Малог позоришта „Душко Радовић“.

Радно време билетарнице сваки дан од 10 до 15
Понедељак слободан дан!
011/7858 440
biletarnica@malopozoriste.co.rs