Malo Pozorište Duško Radović

 

Damjan Kecojevic

Дамјан Кецојевић

Члан ансамбла Малог позоришта „Душко Радовић“

Дипламирао глуму на Академији уметности „Браћа Карић“ у класи професора Петра Банићевића. Радио на Академији уметности „Браћа Карић“ као асистент на предмету сценски покрет. Похађао је курс савременог плеса код Мартина Сондеркампа (Александар технка и импровизација) и Јоа Алтера (Cuningam
техника). Завршио је семинар физичког театра у КИМ театру у Берлину код професора Eliasa Coenna. Предавач сценског покрета, као ванредни професор на Академији лепих уметности у Београду у току једног семестра. Године 2008. освојио награду за набољег глумца на Луткарским сусретима у Нишу, награду за глумачка остварења у представи „Степа” на 14. Фетићу и годишњу глумачку награду Малог позоришта „Душко Радовић”. Године 2009. освојио годишњу награду Малог позоришта „Душко Радовић“ за сценски покрет у представи „Оливер Твист“, а 2010. годишњу глумачку награду истог позоришта за улогу Мелхиора у представи „Буђење пролећа“. Године 2011. освојио годишњу награду Малог позоришта „Душко Радовић“ за ауторски рад „Вертер – шта све можеш кад си сам“. Постаје стални члан Малог позоришта „Душко Радовић“ 2011. године, а до краја 2012. године био је в.д. управник овог позоришта.

Представе у Малом позоришту „Душко Радовић“: „Књига лутања“, „Мачак у чизмама“, „Поп Ћира и поп Спира“, „Чудне љубави“, „Миљаковац, то јест Нови Зеланд“, „Капетан Џон Пиплфокс“, „Андерсенови кувари“, „Цар је го!“, „Моби Дик“, „Судбина једног Чарлија“, „Прича о мајци“ и „Бамби”.