Malo Pozorište Duško Radović

ЗА 74. РОЂЕНДАН МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“ НОВИ ГРАФИЧКИ ЗНАК ДИЗАЈНЕРА СЛАВИМИРА СТОЈАНОВИЋА ФУТРА

ЗА 74. РОЂЕНДАН МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“ НОВИ ГРАФИЧКИ ЗНАК ДИЗАЈНЕРА СЛАВИМИРА СТОЈАНОВИЋА ФУТРА

Мало позориште „Душко Радовић“ обележиће 74 године постојања разноликим програмима од 21. до 23. октобра, као и представљањем новог логотипа који је осмислио дизајнер Славимир Стојановић Футро.

У понедељак 23. октобра у 19 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“ ће бити одржана свечаност поводом прославе 74. рођендана, на којој ће бити додељене годишње и јубиларне награде. Овом приликом, први пут ће бити представљен и нови графички знак (логотип) позоришта, чији креатор је графички дизајнер Славимир Стојановић Футро:

„Нови лого Малог позоришта „Душко Радовић“, у ствари је екстензија постојеће илустрације Душка Петричића, која је својом генијалношћу обележила детињства читавих генерација, али је због своје ликовне комплексности морала да истрпи формалну редукцију како би несметано фунционисала и у дигиталном окружењу. То је и даље остао онај исти заиграни дечко, у којем многи од нас виде баш Душка Радовића, који овом приликом своју луцидност као вечну тајну крије испод шешира од ћириличног слова Д.“