Malo Pozorište Duško Radović

Вођено слушање аудио интерпретација аудио бајки Малог позоришта „Душко Радовић“ У ОКВИРУ ФЕСТИВАЛА РАДИЈСКОГ И ЗВУЧНОГ СТВАРАЛАШТВА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „ОСЛУШНИ ИГРУ“

Oд 29. јуна до 01. јула, на каналу Вртешка и у Галерији Радио Београда, одржаће се Фестивал радијског и звучног стваралаштва “Ослушни игру”, сараднички програм БАЗААРТ-а и Радио Београда (Јавни медијски сервис РТС).

Фестивал је несвакидашњи програм за децу и младе где се разноврсни садржаји уметности звука – најбоље радијске драме, игре и емисије и музика компонована за младу публику – слушају, али и креирају уживо, кроз игру са вршњацима.

Програми активног слушања, те креативне и интерактивне активности укључују децу свих узраста: од најмлађих – беба и јаслене деце у пратњи родитеља/одраслих, преко предшколаца, млађих и старијих основношколаца, до тинејџера.

Програм је подстицај и одраслима: родитељима, васпитачима и наставницима, да укључе звучне и музичке материјале у васпитне и образовне процесе, а уметницима да садржаје за младу публику креирају у медију звука.

Посета фестивалу је слободна за одрасле и децу, васпитаче, наставнике, уметнике... и грађанство, уз регистрацију.

ПРОГРАМ Фестивала можетте погледати на нашем сајту: bazaart.org.rs, а ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ доступан је ОВДЕ!

________________________________________

Галерији Радио Београда, петак 30. јун у 15 часова

Вођено слушање аудио интерпретација бајки писца Ханса Кристијана Андерсена
Програм води: Јелена Антић

Аудио интерпретације бајки Х. К. Андерсена: „БАЈКА У 7“
ПРИНЦЕЗА НА ЗРНУ ГРАШКА
ДАНИ У НЕДЕЉИ
ПАЛЧИЦА

Бајке чита: Владислава Ђорђевић
Уредник програма и режија: Александар Николић
Дизајн звука: Никола Радошевић, Павле Гајић
Монтажа: Никола Радошевић, Стефан Цветковић
Пратећи текст: Ђорђе Косић
Продукција: Тим Радовић

Доступно на YOUTUBE каналу Малог позориште „Душко Радовић“!

________________________________________

Програм „БАЈКА У 7“ настао је у току 2020. године, са идејом да се у току обуставе извођења представа услед спречавања ширења пандемије КОВИД 19, обогате бесплатни аудио садржаји за децу на платформи YOUTUBE.

„Принцеза на зрну грашка“ говори о томе како је један принц тражио своју праву принцезу, како је једна принцеза доказала своје краљевско порекло, и како је једно зрно грашка доживело необично славну судбину за једну махунарку. Као музичку подлогу за ову бајку, одабране смо композиције Жан Филипа Рамоа, значајног француског композитора опере из епохе барока, који је тек у 20. веку добио заслужену светску славу и признање.

„Палчица“ прати узбудљиви живот девојчице величине палца која је волела сунце и која је и у суровом свету остала добра и пронашла своју срећу. Бајку прати дело Сен-Санса, „Карневал животиња“, а на крају овог текста можете пронаћи изазове у вези за мале музичке детективе!

У свим од укупно десет аудио бајки коришћена је класична музика, а пропратни текст бајки обухвата и текстове попут: Мали савети за мале креативце!, Мали речник за децу и одрасле, Мала анализа бајке, Радионица за мале музичке детективе као и биографију писаца и композитора чија је музика коришћена.