Malo Pozorište Duško Radović

Премијером представе "Гуливер" почиње нова сезона у Малом позоришту "Душко Радовић"

Мало позориште „Душко Радовић“ започеће нову сезону 16. септембра у 20 сати премијерним извођењем представе за децу „Гуливер“ по тексту Зорана Ђерића у режији Исидоре Гонцић. Представа је прилагођена деци старијој од три године, прва реприза ће бити 19. септембра у 17 часова, а друга 20. септембра у 12 часова.

Исидора Гонцић, редитељка представе, напомиње да је насиље међу младима акутни проблем не само наше стварности.
- Свакодневно смо сведоци “случајева” који више него очигледно упозоравају на проблематично стање односа међу децом и младима. Управо зато, “Гуливерова путовања” Џонатана Свифта, прича о једном необичном путовању у којем се откривају и упознају далеке, непознате земље, заправо постаје полазиште да се исприча позоришна прича о откривању и упознавању нашег правог унутрашњег бића, наше људскости, емпатије и хуманости, прича о суровости која нас на крају враћа кући, нашем правом “ја” - наводУ представи играју: Арсеније Тубић, Ивана Аџић, Катарина Димитријевић, Ненад Радовић и Теодора Томашев.

Представа „Гуливер“ гостоваће 21. септембра на 27. Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици, а 6. октобра у 19 сати отвориће 19. Међународни фестивал позоришта за дјецу у Бањалуци.