Malo Pozorište Duško Radović

Премијера представе „Украдени принц и изгубљена принцеза“

Премијера представе „Украдени принц и изгубљена принцеза“ (сценска игра у кинеском маниру) Ден Тотера, у режији и адаптацији Браниславe Стефановић, биће одржана 16. април у Малом позоришту "Душко Радовић" док нас прве репризе очекују у суботу 17. и 24. априла у 17 сати.

Као и остали драмски текстови Ден Тотера, и овде је у питању  „добро скројен позоришни комад“. Пажљива анализа оваквих текстова награђује читаоца сазнањем да ниједан део текста није на свом месту случајно. Занимљиво у овом тексту је изузетно необично комбиновање традиционалног кинеског позоришта и изворног комичког водвиља.

Bајка о „Украденом принцу и изгубљеној принцези“ почиње причом о великој неправди: У давна времена стварно је постојао древни обичај по ком царски трон може да наследи само дечак.  Зато што девојчице и дечаци нису једнако вредни.

У „Средњем цветном царству“ из наше приче родили су се царски близанци, брат и сестра, који су били на рођењу сурово раздвојени. Пошли су свако својим путем и савладали све препреке: и тешку судбину и велику реку и огромну глад и путовање кроз високе, стрме планине и страшног Великог змаја. Када су се најзад срели и препознали.

Опширније о представи можете прочитати ОВДЕ.