Malo Pozorište Duško Radović

Премијера представе "Пепељуга"

Представа “Пепељуга“, Александра Аце Поповића, у режији Стевана Бодроже, премијерно је изведена у Малом позоришту “Душко Радовић”, у петак 28. фебруара. Премијера, као и репризе одигране су пред пуном салом, а екипа представе наградјена је вишеминутним овацијама.

Премијери “Пепељуге” присуствовали су чланови породице Александра Поповића, као и велики број представника из света уметности и културе, сарадника и пријатеља позоришта.

Прва премијера 1949. године у Малом позоришту “Душко Радовић” била је управо “Пепељуга”, па није случајно што је после седам деценија поново постављена. Ипак, данас много другачија, радјена по несвакидашњем, дубоком, истовремено сатиричном и духовитом, али пре свега едукативном тексту Аце Поповића.

12 ликова овог капиталног дела за децу на сцени су оживели глумци: Владислава Ђорђевић, Недим Незировић, Маријана Вићентијевић Бадовинац, Душица Синобад, Јелена Ћурувија Ђурица, Јована Цветковић, Угљеша Спасојевић, Катарина Димитријевић, Никола Шурбановић, Никола Керкез, Маријана Петровић и Радица Маринковић.

У 70. јубиларној сезони Мало позориште “Душко Радовић” планира још неколико нових, занимљивих наслова. Гуливерова путовања, у режији Исидоре Гонцић стижу на репертоар омиљеног позоришта за децу већ за месец дана.