Malo Pozorište Duško Radović

Мало позориште у дигиталном простору!

Поштована децо,

Интернет је и ове седмице обогаћен узбудљивим културним садржајима које Вам доноси Мало Позориште „Душко Радовић“. У овом виртуелном сафарију водимо Вас у лов на фантастичне позоричне представе, поучне бајке, ремек дела ликовне али и музичке културе – а све то из удобности Вашег дома.

Гледајте пажљиво: у нашој потрази за најбољим позоришним представама са нашег садашњег или некадашњег репертоара, пронашли смо обраду чувене уралске бајке „Камени цвет“, бајке о проклетству оних који трагају за благом и богатством. Адаптирана тако да се збива у савременом свету у перу Миле Машовић-Николић (иначе сталне драматуршкиње Малог позоришта), ова прича говори пре свега о важности нематеријалних вредности над материјалним вредностима.  Речима ауторке представе: „Без љубави је месец само мена, без љубави је човек само стена“. Режију ове бајковите и размаштане представе потписује Никита Миливојевић. Не пропустите је!

Пажљиво начуљите уши! У среду у 19:00, у оквиру емисије „Бајка у 7“, слушаћемо радио адаптацију бајке „Зли кнез“ из пера данског писца бајки Ханса Кристијана Андерсена. Главни јунак ове бајке је владар коме никада није доста моћи, па одлучи да покуша да својом војском освоји и Небеса. Прича се не завршава добро по главног јунака – његовом походу супротставља се један неочекивано учинковит, сићушни непријатељ. Слушајте и откријте који! Уз ову аудио бајку долазиће и пропратни текст о писцу, као и композитору пажљиво одабране класичне музике коју користимо као музичку подлогу за бајку, уз предлоге како да слушање бајке учините што занимљивијим и интерактивнијим. Бајке чита и оживљава глас глумице Владиславе Ђорђевић, а дизајн звука потписује Никола Радошевић.

И на крају - у петак у 17ч, кроз сторије на инстаграм страници Малог позоришта, придружите нам се на „Малом путовању кроз историју уметности“ – ваши коментари и реакције играју важну улогу у одвијању путовања кроз простор, али и кроз време! Путујемо у најразличитије земље и упознајемо велике уметнице и уметнике и њихово животно дело. У новој епизоди причамо о француском импресионисти, Клод Монеу, и његовим чувеним локвањима. Шта је то тако посебно у овим сликама флоре и фауне бара и језера? Прикључите нам се и сазнајте. Ваши водичи на овом културном путовању су Лили Перовић, званични водич музеја Лувр и Орсеј, и Ђорђе Косић, драмски писац и драматург.

Пратите наш програм, и чувајте и себе и друге – Мало позориште долази код Вас!