Malo Pozorište Duško Radović

Мало позориште „Душко Радовић“ Вас позива да присуствујете бесплатним радионицама „Умеће родитељства“

Прва у низу радионица „Умеће родитељства“ одржаће се 31. маја  у 18 часова у фоајеу Малог позоришта „Душко Радовић“ и намењена је родитељима деце узраста до 12 година. Ауторка и водитељка радионице је Светлана Стјеља, специјални педагог са дугогодишњим искуством у раду са децом и родитељима. Предвиђено трајање радионице је сат времена, а  радионице су бесплатне уз обавезну најаву доласка на мејл radionice@malopozoriste.co.rs. Програм радионица „Умеће родитељства“ реализује се захваљујући подршци Секретаријата за културу Града Београда.

Циклус радионица „Умеће родитељства“
У циљу пружања помоћи и подршке, прва радионица циклуса „Умеће родитељства“, бавиће се начинима и методама сагледавања, суочавања, разумевања и превазилажења актуелне трауматичне ситуације. Интерактивним приступом кроз разговор, питања, одговоре, анализу, тумачења, вежбе, идеја и задатак јесу да се родитељима и деци отвори пут ка што безболнијем враћању у свакодневне токове. Међусобним разговорима, ослобађањем и дељењем трауматичног искуства, ова радионица кроз различите методе комуникације усмериће родитеље да на адекватан начин приступе деци и њиховом сагледавању тренутне ситуације.

Ауторка и водитељка радионице
Светлана Стјеља, по занимању специјални педагог, завршила је студије Дефектолошког факултета у Београду, смер Малолетничка деликвенција и превенција. Прву деценију свог рада посвећује корисницима Дома за децу без родитеља у Бањи Ковиљачи, након чега двадесет једну годину проводи у Дому здравља „Др Милутин Ивковић“ Палилула у Тиму развојног саветовалишта за децу и младе. Током свог вишедеценијског рада стекла је искуство у индивидуалном и групном раду са децом и родитељима. Кроз две једногодишње едукације у оквиру Института за ментално здравље, додатно се усавршила у областима менталне хигијене развојног доба и реедукације психомоторике, а стечено знање активно примењује у свом раду.