Malo Pozorište Duško Radović

МАЛИ ПОЗОРИШНИ ЕКСПЕРТИ 2021 2022

Мало позориште Душко Радовић и организација Три гроша позивају децу узраста 8 до 12 година из Београда да се путем пријаве на овом формулару придруже програму за развој дечје позоришне публике МАЛИ ПОЗОРИШНИ ЕКСПЕРТИ.

Програм МАЛИ ПОЗОРИШНИ ЕКСПЕРТИ настао је 2016. године и од тада је у програму учествовало преко 80 деце.

Програм се састоји из две врсте активности - едукативних и креативних радионица и посета позоришним представама са разговорима о њима на којима примењујемо знање и вештине стечене на радионицама. Програм негује атмосферу у којој се охрабрује и оснажује дечје мишљење, развија култура дијалога и подстиче критичко мишљење. 

Програм се развија са подршком свих позоришних сцена за децу у Београду (Мало позориште Душко Радовић, Позориште лутака Пинокио и Позориште Бошко Буха), а у свом развоју су га до сада подржали  Културрегион Франкфурт Рхеин-Маин, Фестивал Позориште Звездариште, Асситеј Србија, ФДУ и Фист, Министарство културе и информисања Републике Србије, Народно позориште у Београду, Фестивал еколошког позоришта за децу и младе из Бачке Паланке, Културни центар Магацин у Краљевића Марка, Установа културе Стари град и велики број других културних институција, организација и уметника.
Програм је осмислила и води уметничка група Три гроша са сарадницима. 
Програм прима до 12 нових учесника и потпуно је бесплатан.

Радионице се одржавају суботом од 12h до 14h у Малом позоришту Душко Радовић, а посете представама организују се у складу са репертоарима позоришта.

Конкурс је отворен до 31. октобра, а програм почиње 6. новембра.

За додатне информације и питања можете нас контактирати на:
malipozorisnieksperti@gmail.com