Malo Pozorište Duško Radović

„КРАДЉИВЦИ КОКОСОВИХ ОРАХА“ Представа за децу инспирисана бајком народа Лулу

Представа за децу „КРАДЉИВЦИ КОКОСОВИХ ОРАХА“, у режији Анђелке Николић премијерно ће бити изведена у Малом позоришту „Душко Радовић“,  5. новембра у 20 часова.

Ауторску екипу чине Анђелка Николић и Тијана Грумић (драматизација), Тијана Грумић (драматургија), Адријана Симовић (сцена, костим и маске), Ирена Поповић (музика),  Исидора Станишић (сценски покрет и кореографија) и  Никола Драговић (асистент композиторке).

У представи играју Владислава Ђорђевић, Душица Синобад, Маријана Вићентијевић Бадовинац, Маријана Петровић и Милош Анђелковић, док су гласове за причу о ноћи позајмили Владислава Ђорђевић, Марко Чавић и Таша Калуђеровић.

Корњача и Пас, гоњени глађу, удружују се у подухвату крађе кокосових ораха од богатог и осионог Леопарда, који је кокосову палму, иначе део природе, присвојио за себе. Инспирисана бајком народа Лулу из афричке државе Конго, ова представа бави се темама солидарности и пријатељства, али и отвара питања као што су: Да ли је природа заједничко добро или може да припада појединцу? Како треба реаговати на неправду и насиље? Како помоћи некоме у невољи? Шта значи бити добар пријатељ? Да ли смо кукавице ако се у опасним ситуацијама плашимо?

У припремном раду на драматизацији бајке и осмишљавању интерактивних делова представе учествовали су Петар Лукић и деца - полазници летњег програма Сеоског културног центра Марковац, током августа 2020.

Представа је намењена узрасту деце старије од 5 година, а репризни термини извођења у новембру су:  недеља 8. у 17 и субота 21. у 12 часова.