Malo Pozorište Duško Radović

Гостовање Шијанског уметничког позоришта за децу из Кине - „ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИ БАКЕ“

ГОСТОВАЊЕ ШИЈАНСКОГ УМЕТНИЧКОГ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ ИЗ КИНЕ 

„ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИ БАКЕ“

28. септембар у 17.00 сати
29. септембар у 12.00 сати

Карте за представу за децу „Двадесет и четири баке“ су бесплатне и могу се подићи на билетарници позоришта почев од 21. септембра.

Препоручени узраст: 3+
Трајање: 60 минута

БИЛЕТАРНИЦА: 011/7858 440
Радно време билетарнице:
сваки дан од 9 до 16 / субота од 10 до 18
Понедељак слободан дан!

Шијанско уметничко позориште за децу  једно је од четири најстарија професионална позоришта за децу у Кини, а основано је 1959. године. Ово позориште чине изванредни глумци дечје драме, међу којима су добитници награде „Цвет шљиве“, и три награде „Златни лав“. У току свог дугогодишњег постојања ово позориште извело је велики број представа у Кини, али и на многобројним гостовањима широм света и том приликом стекло је изузетну међународну репутацију.

„Двадесет и четири баке“ је прва кинеска народна драма за децу. Користећи циклус од „двадесет и четири соларна периода“, која су у темељу кинеске традиционалне културе, представљене су емоције између баке и унука као одраз судара и комуникације између традиције и модерног. Драма је шаљива, смешна, топла и дирљива. Позоришни редитељ је комбиновао народну културу покрајине Шенси са елементима западног креативног физичког театра, чинећи тиме представу импресивном и занимљивом за публику.