Malo Pozorište Duško Radović

АУДИЦИЈА ЗА ПРЕДСТАВУ „РОМЕО И ЈУЛИЈА“ У МАЛОМ ПОЗОРИШТУ "ДУШКО РАДОВИЋ"

Позивамо младе глумце и студенте глуме до 25 година старости да се пријаве на аудицију за улоге Ромеа и Јулије, која ће се одржати у понедељак 27. и 28. децембра у Малом позоришту „Душко Радовић“.

Пробе ће се одржавати у Малом позоришту „Душко Радовић“ током јануара и фебруара 2022. године, а представа ће бити извођена у оквиру редовног репертоара Тинејџ сцене „Радовић“.

На аудицији ће се од кандидата тражити да отпевају једну кратку нумеру као и да припреме кратак део текста који можете преузети ОВДЕ.

Сви заинтересовани могу се пријавити слањем података (име, презиме, годиште и контакт телефон) на мејл: jelena@malopozoriste.co.rs

О ПРОЈЕКТУ
Уз подршку Министарства за културу и информисање Републике Србије, Мало позориште „Душко Радовић“ започело је у септембу рад на пројекту за младе „Ромео и Јулија“.
Идеја пројекта је да се кроз интерактиван рад, млади активно укључе у креирање садржаја који су им намењени као и да се подстакну неке од тема којима се Шекспир управо бави у својим делима, као што је адалесценски суицид.
У оквиру пројекта поред радионица и дебата са ученицима школа, одржана су и јавна читања текстова „Ромео и Јулија“ и „Венера и Адонис“, док ће премијера представе за младе у режији Стевана Бодроже бити изведена почетком наредне године.

„Ромео и Јулија“ Вилијема Шекспира је лектира у средњим школама, и заједно са представама „Бура“ и „Сан летње ноћи“ чини  Шекспирову триологију  у Малом позоришту „Душко Радовић“, која је својеврстан куриозитет у културној понуди Београда (и шире). Ванвременост овог комада, његова референтност на различите епохе и генерације људи садржана је у његовим архетипским темама. Нама је овом приликом најбитнија тема међугенерацијског неповерења и кобног покушаја контроле младих од стране старијих. Уверење старијих генерација или генерација родитеља да знају шта је њиховом потомству потребно и да стога имају право да потпуно контролишу животе младих, намећу им своје вредности и тако усмеравају те животе у правцима које они, одрасли, сматрају за пожељне - чест је извор трагедија.