Malo Pozorište Duško Radović

АУДИЦИЈА ЗА МЛАДЕ ГЛУМИЦЕ ЗА НОВУ ПРОДУКЦИЈУ НА СЦЕНИ ЗА МЛАДЕ „СЈАЈ ЗВЕЗДЕ НА ПЛАФОНУ“ ПО МОТИВИМА КЊИГЕ ЈУХАНЕ ТИДЕЛ У РЕЖИЈИ ДАМЈАНА КЕЦОЈЕВИЋА

АУДИЦИЈА ЗА МЛАДЕ ГЛУМИЦЕ ЗА НОВУ ПРОДУКЦИЈУ НА СЦЕНИ ЗА МЛАДЕ
МАЛОГ ПОЗОРИШТА „ДУШКО РАДОВИЋ“

„СЈАЈ ЗВЕЗДЕ НА ПЛАФОНУ“ ПО МОТИВИМА КЊИГЕ ЈУХАНЕ ТИДЕЛ
У РЕЖИЈИ ДАМЈАНА КЕЦОЈЕВИЋА

У понедељак 22. априла одржаће се аудиција за младе глумице и студенткиње глуме до 27 година старости, у Малом позоришту „Душко Радовић“.

Све заинтересоване кандидаткиње могу се пријавити за учешће на аудицији слањем своје биографије са фотографијом и контакт подацима на jelena@malopozoriste.co.rs.

За учешће на аудицији потребно је припремити један монолог по сопственом избору из савремене литературе.

О ПРОЈЕКТУ

Реч је о позоришној представи „Сјај звезда на плафону“ која се ради по истоименом роману шведске ауторке Јухане Тидел и говори о јунакињи Јани Вилсон чија мама умире од рака дојке. Јухана Тидел имала је само 19 година када је написала роман у којем је преточила своје искуство везано за болест и смрт мајке. Роман је 2003. године добио награду „Аугуст“ као најбољи шведски роман у категорији дечијих и омладинских издања, а 2009. године доживео је и прву екранизацију.

ВАЖНОСТ ОВЕ ТЕМЕ

Кроз представу би се ставило тежиште и на битност превенције у борби против рака. Постојале би сцене у којој би се описала важност самопрегледа дојке као и сам поступак, одлазак на мамограф и превазилазак страха и стида од одласка код доктора. Након сваког извођења представе планирани су разговори са психологом и медицинским радницима на којима би млади имали могућности да разговарају о ономе што су управо гледали. Млади би добили могућност да се темељније информишу о поментој болести као и о превенцији против исте. Представа је намењена узрасту 12+ и изводила би се у Малом позоришту „Душко Радовић“ у оквиру Сцене за младе која већ годинама успешно делује и обрађује тинејџерске теме које су често табу у нашем, друштву.

ДАМЈАН КЕЦОЈЕВИЋ

Дипламирао глуму на Академији уметности „Браћа Карић“ у класи професора Петра Банићевића. Радио на академији уметности „Браћа Карић“ као асистент на предмету сценски покрет. Похађао курс савременог плеса код Мартина Сондеркампа (Александар технка и импровизација) и Јоа Алтера (Kaнингaм техника). Завршио семинар физичког театра у КИМ театру у Берлину код професора Елиаса Коена. Предава један семестар сценски покрет на Академији лепих уметности у Београду. Године 2008. освоји награду за набољег глумца на Луткарским сусретима у Нишу, награду за глумачка остварења у представи „Степа“ на 14. Фетићу и годишњу глумачку награду Малог позориста „Душко Радовић“. Године 2009. освојио годишњу награду Малог позоришта „Душко Радовић“ за сценски покрет у представи „Оливер Твист“, а 2010. годишњу глумачку награду истог позоришта за улогу Мелхиора у представи „Буђење Пролећа“. Године 2011. освоји годишњу награду Малог позоришта „Душко Радовић“ за ауторски рад „Вертер – шта све можеш кад си сам“. Постаје стални члан Малог позоришта „Душко Радовић“ 2011. Годину дана врпи дужност ВД управника Малог позоришта „Душко Радовић. Године 2014. добија специјалну награду са сценски покрет у представи „Жабар” на фестивалу Јоаким Вујић. Од 2014. почиње да ради и на Акдемији Уметности БК на предмету глума као асистент проф. Мирјане Карановић. Од године 2016. до 2019. ради као стручни сарадник на предмету сценки покрет БК Академије. Године 2021. добија годишњу награду МП „Душко Радовић“ за режију и сценски покрет у представи „Дечак са кофером“. Као глумац и кореограф радио је у Србији, Словенији, Немачкој, Шведској, Данској, Пољској, Хрватској, Албанији…