Malo Pozorište Duško Radović

5. Šekspir festival

„ŠEKSPIR ZA VELIKU DECU“
30.06.-02.07.2018. / Malo pozorište „Duško Radović“

*hvala Vam na velikom interesovanju, karte za sve tri predstave su podeljene!

U Malom pozorištu Duško Radović od 30. juna do 2. jula 2018. godine kao deo pratećeg programa 5. Šekspir festivala biće prikazan program „Šekspir za veliku decu“, U toku tri dana publici će se predstaviti produkcije iz Srbije, Grčke i Engleske, a ulaznice su uz obaveznu rezervaciju besplatne. Ideja progama je da se dela jednog od najvećih svetskih dramski stvaralaca predstave mladoj publici.

30.06. u 18.00
BURA
Režija: Nikita Milivojević
Preporučeni uzrast: 7+

U „Buri“ je moguće prepoznati  najrazličitije sadržaje: od  romantičnih, metafizičkih,  autobiografskih, filozofskih, političkih... a  među svim mogućim  učitavanjima u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama DŽ. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće... nešto davno izgubljeno, „gradja od koje se prave snovi“!
________________________________________
01.07. u 18.00
SAN LETNJE NOĆI
Režija: Michalis Sionas
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave:  70’

Šekspirov „San letnje noći“ prilagodjen najmlađoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company  na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna u svojih 45 izvođenja videlo je preko 7000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave deca se upoznaju  sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde.
Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.
________________________________________
02.07. u 18.00
ROMEO I JULIJA
Režija: Nel Crouch
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave:  2h (sa pauzom)

The HandleBards su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije „Romea i Julije“, predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 1500 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni The HandleBards dečijem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvedbi poznate Šekspirove ljubavne drame.
________________________________________