ПОЗИВАМО ВАС НА ХУМАНИТАРНО ИЗВОЂЕЊЕ ПРЕДСТАВЕ „СЈАЈ ЗВЕЗДА НА ПЛАФОНУ“

Позивамо вас на хуманитарно извођење представе „Сјај звезда на плафону“, 15. октобра у 20 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“.

Месец октобар је Међународни месец борбе против рака дојке, а овим извођењем желимо да помогнемо Саветовалишту „Јефимија“,  да својим радом допре до што више жена!

🎟️ Позивамо сва правна и приватна лица да купе улазнице ОНЛИНЕ, цена улазнице је 1500 дин.

Саветовалиште „Јефимија“ основано је 1. априла 2000. године у Ужицу. Циљ Саветовалишта је да кроз искуствену, психолошку и информативну подршку олакша пролазак оболелим женама кроз процес лечења и утиче на побољшање квалитета живота након болести. Кроз јавно деловање „Јефимија“ подиже свест јавности о потреби очувања здравља жена и раног откривања рака дојке. Утиче на здравствену политику у складу са савременим тенденцијама у лечењу рака дојке, као и потребама оболелих у реалним условима у Србији и региону.

Роман Јухане Тидел „Сјај звезда на плафону“ написан је пре мало више од 20 година, али је прича коју је ова ауторка тада испричала актуелна и данас јер нас се осећања и односи о којима пише заправо увек тичу.

Адолесценција кроз коју Јена, главна јунакиња ове приче, пролази, а која је сама по себи врло деликатан и компликован период одрастања и сазревања, додатно је усложњена чињеницом да је њена мама болесна. Међутим, ово није само прича о болести. Ово је прича о љубави, одрастању, пријатељству, заљубљивању, бивању ћерком и бивању мајком у различитим животним добима.