BAJKA O ČAROBNOM KAMENU

Scena za decu Scena za decu
Trajanje 45' Trajanje 45'
Uzrast 3+ Uzrast 3+
RPoster Image

BAJKA O ČAROBNOM KAMENU

Scena za decu Scena za decu
Trajanje 45' Trajanje 45'
Uzrast 3+ Uzrast 3+

Glavni događaj u predstavi  je pojava čarobnog kamena, odnosno saznanje da taj kamen, pored toga što svetli ima i drugu...

Pročitaj više

  • Autor: Davor Dragojević
  • Režija: Davor Dragojević
  • Total dizajn (lutke, scena, kostim): Zorana Milošaković Tasić
  • Kompozitor: Ljubomir Stefanović
  • Scenski efekti: Tomislav Magi
Kupi kartu

REČ REDITELJA

Kako su nastale bajke? Čemu služe? Veliki broj njih, mada nastalih prije mnogo, mnogo godina  i prenošenih sa koljena na koljeno, govore o ljudskim vrijednostima, koje su svevremene i nikada ne gube na aktuelnosti. Veoma je važno da iz njih izvučemo pravu pouku. Jedna stara bugarska bajka, inspirisala me je da napišem ovu moju bajku. Bajku o prijateljstvu. Ali ovo je i bajka o hrabrosti, bajka o zahvalnosti, bajka o praštanju, ali i bajka o zavisti, o alavosti, o izdaji… Malo je bilo da se ova bajka samo čuje, želio sam i da se vidi. Tako je i nastala ova  predstava, posvećena svim prijateljima – sadašnjim, bivšim i budućim. Vjerujem da će podjednako uživati i djeca i njihovi roditelji i da će, izlazeći iz pozorišta, zajedno pjevušiti:  „…Prijateljstvo važnije je, od sveg blaga ovog sveta…“
Davor Dragojević

Uloge

Deda Pavle

Nenad Radović

Pače Žućko

Ivana Adžić

Mače Mica

Sandra Rodić Janković

Komšija Ivan

Bogdan Bogdanović

Kraljica Guštera

Katarina Dimitrijeić

Glas

Zoran Miljković

BIOGRAFIJE AUTORA:

Davor Dragojević glumac i reditelj
Rođen je 1966. godine u Titogradu (Podgorica), Crna Gora.
Diplomirao je lutkarsku režiju na Nacionalnoj akademiji za teatarsku i filmsku umjetnost „Krsto Serafov“ u Sofiji,  Bugarska; Inženjer je pomorske elektrotehnike – Fakultet za pomorstvo u Kotoru.
Glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice. Stalni član ansambla  pozorišta od 1993. godine.
Direktor i osnivač Međunarodnog festivala  lutkarstva – Podgorica, Crna Gora.
Bio član žirija na međunarodnim filmskim i pozorišnim festivalima.
Piše pjesme i komponuje muziku za djecu – više puta učestvovao kao tekstopisac i kompozitor na  dječijim muzičkim festivalima.
Ostvario mnogobrojne uloge u pozorištima, filmu i igranim serijama.
Osim u Crnoj Gori, režirao je predstave  i u Nacionalnom lutkarskom pozorištu u Tirani, Albanija.

Zorana Milošaković Tasić
Rođena u prošlom veku, pokupila sve pozitivne vrednosti iz tog perioda, radna, vredna, vesela, rasterećena… i sa takvim naoružanjem deluje na lutkarskoj sceni već 30 godina. Radi u Pozorištu lutaka „Pinokio“, dobitnik mnogih nagrada za glumu i animaciju, trenutno igra u 20 predstava koje su na repertoaru, snimila dve serije „Na slovo na slovo“ (rimejk) i „Kukuriku šou“. Od Tajvana, preko Evrope do Kanade, na raznim festivalima i gostovanjima igrala predstave i držala radionice za izradu lutaka od reciklaže. Na Kubi je nagrađena na godišnjem nivou za najbolji performans 2007. godine. Pored glume, bavi se izradom lutaka, maskota, scenografije, kao i upotrebnih maski za scensko izražavanje. Igra, peva sve u 16. UNESKO je finansirao projekat za koji je angažovana za obnovu sakralnog prikaza običaja Vertep i papirnog teatra u Krčedinu. Član upravnog odbora UNIME za Srbiju. Živa i zdrava i ima nameru tako da ostane.

Karta Repertoar

Sledeća predstava

ČUDOTVORNO KRESIVO
Jelena Popović/H. K. Andersen
Scena za decu Scena za decu