POZIVAMO VAS NA HUMANITARNO IZVOĐENJE PREDSTAVE „SJAJ ZVEZDA NA PLAFONU“

Pozivamo vas na humanitarno izvođenje predstave „Sjaj zvezda na plafonu“, 15. oktobra u 20 sati u Malom pozorištu „Duško Radović“.

Mesec oktobar je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a ovim izvođenjem želimo da pomognemo Savetovalištu „Jefimija“,  da svojim radom dopre do što više žena!

🎟️ Pozivamo sva pravna i privatna lica da kupe ulaznice ONLINE, cena ulaznice je 1500 din.

Savetovalište „Jefimija“ osnovano je 1. aprila 2000. godine u Užicu. Cilj Savetovališta je da kroz iskustvenu, psihološku i informativnu podršku olakša prolazak obolelim ženama kroz proces lečenja i utiče na poboljšanje kvaliteta života nakon bolesti. Kroz javno delovanje „Jefimija“ podiže svest javnosti o potrebi očuvanja zdravlja žena i ranog otkrivanja raka dojke. Utiče na zdravstvenu politiku u skladu sa savremenim tendencijama u lečenju raka dojke, kao i potrebama obolelih u realnim uslovima u Srbiji i regionu.

Roman Juhane Tidel „Sjaj zvezda na plafonu“ napisan je pre malo više od 20 godina, ali je priča koju je ova autorka tada ispričala aktuelna i danas jer nas se osećanja i odnosi o kojima piše zapravo uvek tiču.

Adolescencija kroz koju Jena, glavna junakinja ove priče, prolazi, a koja je sama po sebi vrlo delikatan i komplikovan period odrastanja i sazrevanja, dodatno je usložnjena činjenicom da je njena mama bolesna. Međutim, ovo nije samo priča o bolesti. Ovo je priča o ljubavi, odrastanju, prijateljstvu, zaljubljivanju, bivanju ćerkom i bivanju majkom u različitim životnim dobima.