Malo Pozorište Duško Radović

 

Milos Andjelkovic

Милош Анђелковић

Члан ансамбла Малог позоришта „Душко Радовић“

Рођен 1981. године у Нишу. Уписао глуму на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Предрага Бајчетића, 1999. године. Дипломирао 2004. године „Флорентинском трагедијом” Оскара Вајлда.

Од 2001. године игра на сценама београдских позоришта - Народно позориште: „Комендијаши”, „Милева Ајнштајн”, „Тишина трезних”, „Хамлет” и „Невјеста од вјетра”, у оквиру БЕЛЕФ-а у представама „Антоније и Клеопатра” и „Тринаест”, у Југословенском драмском позоришту у представама „Шума”, „Смрт” и „Тако је морало бити”. Био је ангажован и од стране Нишког народног позоришта, у представи „Бура“.

Са француском трупом Ла Цомпагние дес Минуитс је радио током 2003. и 2004. године на представи „Жорж Данден“ (Георге Дандин).

Био је ангажован од стране позоришта Кореја у Лећу (Италија) у коме је 2008. године играо у представи „Сан летње ноћи“.

Учествовао у пројекту Ане Софреновић у Позоришту на Теразијама. Пројекат се бавио истраживањем гласа, а резултовао је продукцијом представе Кода.

Учествовао је у копродукцији Фестивала интернационалног студентског театра у оквиру којег је реализована продукција представе „Неограничене линије“ групе СКУТР из Прага (Чешка Република).

Ангажован за продукцију играно-документарне емисије „Дуго путовање“ о сликару Паји Јовановићу која се емитовала на РТС-у. Играо у филму „Пљачка трећег Рајха“, а снимио је и неколико студентских краткометражних филмова.

Представе у Малом позоришту „Душко Радовић“: „Миљаковац, то јест Нови Зеланд“, „Поп Ћира и поп Спира“, „Пинокио“, „Три прасета“, „Плави чуперак“, „Преваранти“, „Цар је го!“, „Бура“, „Моби Дик“, „Судбина једног Чарлија“, „Велики одмор“, „Крадљивци кокосових ораха“ „Снежна краљица”, „Кад је био мрак” и „WOW!”.