Malo Pozorište Duško Radović

 

Aleksandra Andjelkovic

Александра Анђелковић

Члан ансамбла Малог позоришта „Душко Радовић“

Рођена 1965. године у Београду. Завршила Факултет драмских уметности у Београду, у класи професора Арсе Јовановића 1989. године.

Играла је у представама: „Војцек“ у режији Жељка Ђукића, „Страх од верности“ у режији Ненада Илића, „Орестија“ у режији Мире Ерцег, „Вештице из Салема“ у режији Саше Лукића, „Жабар“ у режији Горчина Стојановића, „Ћелаца певачица“ у режији Алисе Стојановић.

Од 1991. је стални члан Малог позоришта „Душко Радовић“ где је играла у представама „Заробљено сунце“ у режији Нађе Јањетовић, „Талични Том“ и „Ми чекамо бебу“ у режији Милана Караџића, „Девојчице са шибицама“ и „Био једном један лав“ у режији Татјане Станковић, „Господин Радовић“ у режији Сунчице Милосављевић, „Звездани дечак“ у режији Иване Вујић, „Велика крађа сатова“ у режији Драгослава Тодоровића, „Маске“ у режији Саднре Родић Јанковић, „Секс за почетнике“ у режији Алисе Стојановић, „Капетан Џон Пиплфокс“ у режији Горчина Стојановића, „Алиса у земљи чуда“ у режији Иване Вујић, „Ко је Лорет?“ у режији Катарине Петровић и многим другим.

Представе у Малом позоришту „Душко Радовић“: „Ноћ у Мерлиновом замку“, „Поп Ћира и поп Спира“, „Мачак у чизмама“, „Три прасета“, „Плави чуперак“, „Циркус Марио & Нета“, „Цар је го!“, „Чаробна књига“, „Судбина једног Чарлија“, „Прича о Светом Сави“, „Срце у јунака Краљевића Марка“, „Свету се не може угодити“ и „Бранин жабљи орфеум“.