Вечерња/Тинејџ Сцена

БОНТОН / Узраст: 11+

Представа „Бонтон“ по мотивима истоимене књиге Јасминке Петровић настала је са циљем да деци школског узраста укаже на правила лепог понашања, прихватљиве комуникације, поштовања туђих права и слобода, као и буђењу духа добросуседства и емпатије према другима.

Представа „Мали каплар“ открива нам херојску судбину историјске личности, дечака Момчила Гаврића, који ће у тешким околностима које су задесили Србију 1914.године бити приморан да напусти своје спаљено село у околини Лознице и крене у бег трновитим путем заједно са српском војском. Дечак силом прилика постаје ратни херој и каплар у редовима мајора Туцовића.

Преваранти / Узраст: 11+

Идеја за драму „Преваранти“ произашла је из кратке приче „Два новца“ из збирке Вука Стефановића Караџића. Драма „Преваранти“, као и свако уметничко дело које жели да то и остане, избегава директно педагошко настојање, без обзира на то што се обраћа, пре свега, младој публици.

Плави чуперак / Узраст: 9-14

Са жељом да младима приближи све чари прве љубави, али и да одгонетне њихове страхове, надања и патње, представа „Плави чуперак“ на савремен начин прати одрастање и судбину једне генерације код нас. Спајајући музику, плес и глумачку игру представа прича причу о сновима и тајнама у првим корацима заљубљивања, проблема са родитељима, професорима и системом у коме се рађа, одраста и растаје једна генерација.

Романтична комедија у којој две поповске куће живе идилично, све док се у њиховим животима не појави млади учитељ у коме обе породице виде савршену прилику за удају својих кћери. Централни заплет и многе перипетије о којима нас извештава сеоска трачара базиране су на авантури која се дешава између љубавних парова – поповских кћери Јуле и Меланије, сеоског момка Шаце и „младожење из снова“ Пере.

Он не може да закопча дугме, веже пертле, исече месо у тањиру. Тешко му је да се попне у аутобус, шутне лопту, нацрта скејтера. Мама и тата су брижни и уморни, а докторка захтевна и пуна својих проблема. Људи на улици га сажаљевају и обилазе у великом луку, а другови у школи га исмевају и избегавају. Зову га Кљака, мада се баш лепо зове, Јован.

Представа о тинејџерима за тинејџере, обрађује фазу живота у којој радимо, говоримо и мислимо као да пре нас нико није постојао, а музика се доживљава „на живот и на смрт”. Представа „Тинејџ клуб / Истине о одрастању“ реализована је у оквиру пројекта „Будућност“ позоришта Упсалла Стадстеатер из Шведске и Малог позоришта „Душко Радовић“. Пројекат „Будућност“ започет је 2005.