Malo Pozorište Duško Radović

"ŠEKSPIR ZA VELIKU DECU" - San letnje noći

"ŠEKSPIR ZA VELIKU DECU" - San letnje noći

nedelja, 01. jul u 18.00

*karte su besplatne uz obaveznu rezervaciju 

Režija: Michalis Sionas
Prevod: Thesis Theatre Company
Asistent režije: Antonis Michalopoulos
Muzika: Diamantis Adamantidis
Kostim/Maska: Katerina Papageorgiou

 

 

Улоге:

o Trifonia Angelidou,
o Diamantis Adamantidis,
o Achilleas Anagnostou,
o Giannis Sampsalakis,
o Maria Hanou

Узраст: 8+
Трајање: 70'
Аутор: Vilijam Šekspir
Сцена: Сцена за децу

Šekspirov San letnje noći prilagodjen mladoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company  na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna u svojih 45 izvođenja videlo je preko 7000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave deca se upoznaju  sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde.

 

 


Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.

San letnje noći je već dve godine na turneji po Grčkoj i inostranstvu.  Predstava je učestvovala na 39. Festivalu klasičnog teatra u Španiji i 15. Butrinti 2000 Internacionalnom pozorišnom festivalu u Albaniji.

O predstavi

Romantična komedija Vilijama Šekspira opisuje avanture četvorice mladića iz glumačke trupe, Atinjana, i njihov odnos sa kraljem Tezejem i trolovima šume. Tri paralelna sveta su izmešana: svet vila i prirode, svet plemenitih Atinjana i svet amaterske glumačke trupe. Mračnina noći i gusta šuma postaju savršen pejzaž za urnebesnu komediju. Iznad svega, tu je Puk, nevaljali trol koji svojim ponašanjem i magičnim cvetom mrsi i prepliće sva tri sveta.

Thesis Theatre Company (Solun, Grčka)

Thesis Theatre Company je relativno nova pozorišna trupa (septembar 2015.), osnovana na inicijativu pet mladih diplomaca Narodnog pozorišta Severne Grčke: Trifonija Angelidou, Diamantis Adamantidis, Achilleas Anagnostou, Giannis Sampsalakis, Maria Hanou. Sa sedištem u Atini, nastupaju širom Grčke i po inostranstvu. Prva produkcija "San letnje noći" Vilijama Šekspira (premijera: novembar 2015.) izvođena je dve godine u kontinuitetu na brojnim mestima u Grčkoj i inostranstvu. Učestvovala je na 39. Festivalu klasičnog teatra u Španiji i 15. Butrinti 2000 Internacionalnom pozorišnom festivalu u Albaniji.

U maju 2017. godine Thesis Theatre Company je učestvovao u 4. festivalu Grčke asocijacije glumaca sa drugom produkcijom "The Sea" po romanu Andreasa Karkavitsasa.

 

 

Сцена за децу

Следећа представа >>
Душан Радовић / Милорад Милинковић, Узраст 5+