Malo Pozorište Duško Radović

"ŠEKSPIR ZA VELIKU DECU" - Romeo i Julija

"ŠEKSPIR ZA VELIKU DECU" - Romeo i Julija

pondeljak, 02. jul u 18.00

*karte su besplatne uz obaveznu rezervaciju 

Režija: Nel Crouch
Producent: Paul Moss
Muzika: Guy Hughes

 

Улоге:

o Eleanor Chaganis
o Charlotte Driessler
o Sian Eleanor Green
o Lucy Green

Узраст: 8+
Трајање: 2 sata sa pauzom
Аутор: Vilijam Šekspir
Сцена: Сцена за децу

The HandleBards su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije Romea i Julije, predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 1500 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni The HandleBards dečijem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvedbi poznate Šekspirove ljubavne drame.

 

 


O predstavi

Romeo i Julija se upoznaju i zaljubljuju jednom prilikom, na proslavi, iako se njihove porodice međusobno ne podnose. Pošto znaju da im nikada neće biti dozvoljeno da budu zajedno, oni beže i uz pomoć monaha Lavrentija, tajno se venčaju.
Nažalost, na veče njihovog venčanja, Romeo ubija Julijinog rođaka u duelu i primoran je da ode iz grada i ostavi je. Ukoliko se ikada vrati u grad, biće kažnjen smrću.
Julijini roditelju instistiraju da se ona uda za grofa Parisa - ne znaju da je ona već venčana. U početku ona odbija, ali ubrzo pristane, sa tajnom agendom da lažira svoju smrt i zauvek pobegne sa Romeom; ponovo uz pomoć monaha Lavrentija.
Lavrentije osmišljava plan i daje Juliji napitak za uspavljivanje, uz pomoć kog će ona delovati beživotno. Ipak, ne uspeva da obavesti Romea o ovom planu. Romeo zbog toga uradi, ono što bi svaki zaljubljeni čovek uradio...

The HandleBards

The HandleBards su trupa biciklista i glumaca koji sami nose svoju scenografiju, kostime, rekvizitu i izvode energične, šarmantno haotične, ekološki održive Šekspirove predstave širom planete. Njihove predstave dobile su priznanje kritičara nacionalnih novina (“gloriously eccentric and very, very funny” - The Stage), regionalnih novina (“chaotic, clever and charming” - The Shields Gazette) i publike (“you have converted an 11 year old boy into a Shakespeare fan”).
2014. godine dobili su nagradu Edinburgh Fringe Sustainable Practice od Creative Carbon Scotland, za koju su kriterijumi bili održivi dizajn, na koji način se komunicira poruka o održivosti i visok kvalitet produkcije. Nominovani su ponovo 2015, dok su 2016. dobili pohvalu za “konzistentnost u izvrsnom sprovođenju održivosti” i nominovani na otvaranju Stage-a za nagradu za održivost. U proseku, jedna turneja ove biciklističke trupe sačuva 50 tona ugljen dioksida u odnosu na prosečnu pozorišnu trupu. Sporiji ritam puta omogućava povezivanje sa lokalnom zajednicom na mnogo dubljem nivou od ostalih, upravo zbog prilike da se provede više vremena u predelima koja posete. Takođe, uključuju i lokalne muzičare u svoje predstave, koliko god je to moguće.
Ove godine obeležavaju šestu godinu putovanja i turneja.
Ranije izvedbe: Bogojavljenska noć i Romeo i Julija (2013), Makbet i Komedija nesporazuma (2014), San letnje noći i Hamlet (2015), Romeo i Julija, Ukroćena goropad, Ričard III, Mnogo buke ni oko čega (2016), Kako vam drago i San letnje noći (2017).
Svakog leta prave turneju Šekspira na biciklama, a sve jeseni i zime prave turneju po školama. Na proleće, turneja se kreće internacionalno, ove godine, između ostalih tu su i zemlje poput Indije, Singapura, Malazije i Mianmara.

www.handlebards.com

 

Сцена за децу

Следећа представа >>
Kaрло Колоди / Слободан Обрадовић / Марија Караклајић, Узраст 4-10