Мачак у чизмама

Мачак у чизмама

Текст и режија: Стефан Рјатков
Сцена: Стефан Рјатков
Превод, драматизација и музика: Алек Родић
Кореограф: Дамјан Кецојевић
Технологија лутака: Дарко Ивановић и Горан Баланчевић
Асистент режије: Горан Баланчевић

Улоге:

Мачак: Горан Баланчевић
Жан, слуга, маркиз: Дамјан Кецојевић
Краљ: Александра Анђелковић
Принцеза: Татјана Станковић
Сељанка: Радица Маринковић
Џин анимација: Дамјан Кецојевић, Радица Маринковић, Татјана Станковић, Александра Анђелковић, Горан Богосављевић, Немања Брајовић
Народ: Радица Маринковић, Немања Брајовић, Зоран Лазић
Џин глас: Алек Родић

Датум премијере: 17. јун 2015.

Узраст: 3-8
Трајање: 50'
Аутор: Стефан Рјатков
Сцена: Сцена за децу

„Мачак у чизмама“ једна је од најпознатијих бајки. Она има и елементе басне јер садржи пресонификацију животиња које имају људске особине. Прича говори о мудром и веома способном мачку који је својом домишљатошћу успео да помогне своме своме господару да стекне богатсво и освоји руку краљеве јединице. Поука приче је да својом памећу и вредим радом, упркос недостацима или тешким животним околностима, можемо себи да створимо живот какав желимо.На крају представе се каже: „Децо, запамтите и не заборавите, ако нешто стварно желите да урадите, онда нико не може да вас заустави! Да ли је тако пријатељи? Наравно да јесте. Ко може да ухвати миша тај може да уради све...“

 


О ПРЕДСТАВИ

Продукција класичне луткарске представе за децу којом Мало позориште „Душко Радовић“ жели поново да успостави сарадњу са бугарским мајсторима луткарства, и на тај начин на свој репертоар врати вредности и идеје са којима је позориште основано давне 1948. године.

Текст, режија и сцена поверена је чувеном бугарском редитељу Стефану Рјаткову, аутору луткарске емисије „Кукла Програма“ (Лутка програм), емитованој на Бугарској државној телевизији.

Пројекат је намењен деци предшколског узраста и нижим разредима основне школе.

О РЕДИТЕЉУ

Стефан Рјатков је дипломирао глуму и луткарство на Академији за луткарство „Натфиз-Крсто Сарафов“ у Бугарској, код једног од најпознатијих професора луткарства у Бугарској и свету, професора Атанаса Илкова.

Стефан је аутор познате серије луткарских емисија под називом „Кукла Програма“ (Лутка програм), које су се емитовале на Бугарској државној телевизији.

Поред тога што се бави глумом, режијом и луткарством Стефан је и изврстан оперски певач и изводи опере у музичким позориштима широм Бугарске.

Вишеструки таленти и уметнички ауторитет Стефана Рјаткова, главни су разлози да верујемо да ће луткарска представа за децу „Мачак у чизмама“ остварити пуно успеха и красити наш репертоар велики број сезона.

РЕЧ РЕДИТЕЉА

ОСНОВНА ИДЕЈА ВОДИЉА ЦЕЛЕ ПРЕДСТАВЕ ЈЕ ДА НИШТА НИЈЕ НЕМОГУЋЕ И ДА АКО СЕ ПОТРУДИМО МОЖЕМО И ДА ОЧЕКУЈЕМО РЕЗУЛТАТЕ. СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ И ТРЕБА ВЕРОВАТИ У ЧУДА ЈЕР ЧУДА СЕ ДОГАЂАЈУ АКО ИХ СТВАРНО ЖЕЛИМО.    

Запамтите и не заборавите, ако нешто стварно желите да урадите, онда нико не може да вас заустави! Да ли је тако пријатељи? Наравно да јесте. Ко може да ухвати миша тај може да уради све...

Стефан Рјатков

 

Сцена за децу

Следећа представа >>
Мила Машовић-Николић , Узраст 7+