Malo Pozorište Duško Radović

Дечак са кофером

Дечак са кофером

Режија: Дамјан Кецојевић
Текст: Мајк Кени
Превод: Милица Наумовић
Драматург: Бојана Лазић
Сценограф: Зорана Петров
Костимограф: Маја Мирковић
Композитор: Владимир Пејаковић

Улоге:

Младен Леро
Јелена Илић
Јована Цветковић
Владислава Ђорђевић
Дубравка Ковјанић
Недим Незировић

Узраст: 11+
Трајање: 65'
Аутор: Мајк Кени
Сцена: Мало позориште "Душко Радовић"

петак 27. октобар у 12.00
Мало позориште „Душко Радовић“:
„Дечак са кофером“

Велика сцена Малог позоришта „Душко Радовић“

 


О представи:  Представа се као доминантном темом бави питањем насилне миграције деце која је све више присутна у савременом друштву, и има за циљ да код публике развије емпатију према расељеним лицима. Овим пројектом желимо да помогнемо у решавању проблема квалитетније интеграције и прихватања од стране заједнице у коју расељена лица долазе.

Радња комада се одвија кроз нарацију дванаестогодишњег јунака који се зове Наз. Заједно са породицом он мора да напусти ратом захваћену домовину. Њихов циљ је да се домогну „обећаног града“ (Лондон) како би се тамо сусрели са Назовим старијим братом и започели бољи живот. Убрзо схватају да немају довољно новца како би сви заједно кренули на тако дуго путовање.  Због тога родитељи доносе одлуку да главног јунака пошаљу самог у ову опасну авантуру, како би бар он био на „сигурном“ тлу.

Форма: Драмска представа
Трајање: 65 минута
Узраст: 11+

О позоришту:

Мало позориште „Душко Радовић“ своју богату традицију савремене позоришне куће за децу и младе оправдава својим седам деценија дугим радом. На Дечијој и Вечерњој сцени увек су присутни уметнички значајни класични и савремени позоришни наслови домаћих и страних аутора, као и представе које се истичу својим квалитетом, укусом и необичним продором у нова поља позоришног стваралаштва за децу и младе. У смислу позоришног израза увек је користило најразличитији спектар средстава и технике. За нама је богата традиција од истраживања на подручју драмског израза, до рада на луткарским пројектима који су укључивали широк спектар анимације - марионете, гињоле, јаваке, лутке на штаповима, театар сенки, црни театар, преко савремених пантомимичарских и нових интерактивних форми.

 

Сцена за децу

Следећа представа >>
M. Живковића / Д. Максимовић, Узраст 5+