Malo Pozorište Duško Radović

УТИСЦИ О САРДЊИ СА МАЛИМ ПОЗОРИШТЕМ "ДУШКО РАДОВИЋ"

Имам потребу да изразим велику захвалност и радост због сарадње са Вашим позориштем и Јеленом Антић, Вашим драмским модератором.

Прошле недеље смо се прво сусрели у нашој школи. Јелена је деци на врло допадљив начин представила кинески театар и све што је за њега карактеристично. Мало је са децом разговарала и о понашању у позоришту, што је било одлично јер ово је нашем одељењу, због пандемије, била прва колективна посета позоришту.

Деца су у позориште кренула спремна, знајући шта да очекују и на шта да обрате пажњу. Гледали су представу "Украдени принц, изгубљена принцеза". Представа им је држала пажњу, уистину сам била изненађена. Нису имали потребе да питају за одлазак у тоалет, нису шушкали и окретали се - седели су и узбуђено пратили све оно што се дешавало на сцени.

Након представе имали су прилику да поставе питања једноме од глумаца и да заједно прокоментаришу оно што им је остало нејасно, што им је било смешно или што им се допало. Било су знатижељни и око радње представе и око глумаца и костима, а приметили су и неке необичне промене сцене (издизања појединих делова), па су желели да сазнају како то функционише. Нека деца  су била тужна када смо разговор морали да прекинемо због повратка у школу, јер су желела да поставе још неколико питања.

У школи смо сутрадан разговарали о одгледаној представи. Неке од утисака шаљем Вам у прилогу.

Морам да похвалим овакав начин рада Вашег позоришта. Сматрам да је сарадња позоришта и школе овде заиста била на највишем нивоу и да је ово најбољи начин да се однегује будућа позоришна публика. У ери нових технологија, брзих промена слика и садржаја на таблетима и телефонима, видео игара и скраћене дечије пажње, деца су уживала гледајући позоришну представу!

Хвала Вам на томе!

Марија Ђоковска, проф. разредне наставе,
ОШ "Михаило Петровић Алас"