Malo Pozorište Duško Radović

Премијера представе „(Не)видљиви“ инклузивне међународне трупе не-глумаца одржаће се 8. марта у 19 сати у Малом позоришту „Душко Радовић“

 

 

Карактер догађаја: Представа инклузивне међународне трупе не-глумаца
Назив: „(Не)видљиви"
Датум: 08. март 2023. године
Време: 19 сати
Локација: Мало позориште „Душко Радовић“, Абердарева 1
Улаз: Слободан

У Београду, у среду, 08. марта, одиграће се премијера представе „(Не)видљиви“, чије глумце чини несвакидашња инклузивна међународна трупа. Представа се одиграва у Малом позоришту „Душко Радовић“ са почетком у 19 часова, а улаз на догађај је бесплатан.

Колико пута у животу су вам рекли да нешто не може? Претпоставили да нисте за боље? Превидели вашу снагу и потенцијале? Убеђивали вас да послушате туђ савет уместо да верујете у себе? Учесницима ове специфичне представе овакве реченице су свакодневица. Они су ту да покажу да све може, па и да се направи инклузивна међународна позоришна копродукција у осам дана заједничког рада три групе не-глумаца – младих без родитељског старања, особа са инвалидитетом, младих незапослених и волонтера из организација из Србије, Италије и Хрватске.

„Ово је редак догађај који најављујемо и пре него што представа постоји. Наша екипа је тренутно у Вршцу и из дана у дан гради представу кроз радионице примењеног позоришта, у којима истражују себе и друге, указују на проблеме са којима се њихове групе суочавају и граде простор да скину недивљиви плашт којим су у ширем друштву често прекривени.“, наводи Лидија Буквић Бранковић испред Цепоре и додаје: „Стога ће посетиоци имати прилику да, 08. марта, угледају резултат рада ове фантастичне трупе и искористе прилику да заједно сруше некад видљиве, а некад невидљиве баријере које нас деле.“

Овај несвакидашњи подухват део је пројекта подржаног кроз програм Креативна Европа под називом „TOUCH“ (превод: „Додир“), усмереног на употребу позоришних пракси за оснаживање различитих осетљивих група и стварање простора за повезивање и размену између људи са различитим животним искуствима – како оних на сцени тако и свих у публици.

Контакт: Лидија Буквић Бранковић, извршни директор ЦЕПОРЕ, 060568942, lidija.bukvic@cepora.org