Malo Pozorište Duško Radović

“Ништа без жена”

Под слоганом “Ништа без жена” тринаесту годину за редом Институт за трансфузију крви Србије организује акцију добровољног давања крви. Обележавајући међународни празник, Дан жена, на овај начин, желимо да се захвалимо свим женама даваоцима крви, као и да подстакнемо оне које до сада нису давале крв да постану даваоци. У претходној години 19.6% од укупне прикупљене крви донирале су жене.
У Институт за трансфузију крви Србије, 8. марта у периоду од 11 до 13 часова позване су челнице значајних институција из света културе, медицине, политике  и спорта, представнице различитих професија у препознатљивим униформама, како би исказале солидарност и подржале грађане који несебично дају крв.
Институт ће у среду 8. марта радити од 7 до 19 часова. Наше племените даме које тога дана буду дале крв обрадоваћемо цвећем, књигама, позоришним картама, слатким послужењем, козметичким производима и разним изненађењима које су за њих припремили издавачке куће Вулкан, Дерета, Поета, Геопоетика, Одисеја,  Архипелаг, Лагуна, Трећи трг, Сребрно дрво, цвећаре Казабланка, Цвет еxпресс, Балон гифт схоп Бојана&Стана, као и ДМ, Магна Пхармациа, Маслина, Цоца-Цола ХБЦ, Селфие Мусеум, Цинеплеxx, Атеље 212, Позориште на Теразијама, мало позориште “Душко Радовић”, позориште “Пуж”, УК Вук, Јаффа Црвенка, Анђели, Стамевски , Коки, Шушић торте & колачи.
Осим у Институту за трансфузију крви Србије, у улици Светог Саве 39, 8. марта одржаће се и акције давања крви у Великој Плани у Културном центру “Масука” од 9 до 14х, Коцељеви у Црвеном крсту од 9 до 15х, у Рашки у средњој школи “Краљица Јелена” од 9 до 14х, као и у Шапцу у Културном центру од 9 до 15х.

Прикључите се и Ви осмомартовским акцијама давања крви,
насмешите се и дајте крв!