Malo Pozorište Duško Radović

МАЛО ПОЗОРИШТЕ „ДУШКО РАДОВИЋ“ ПОЗИВА МЛАДЕ СЦЕНОГРАФЕ И КОСТИМОГРАФЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ДЕМОКРАТИЈА И ЛУТКАРСТВО“

МАЛО ПОЗОРИШТЕ „ДУШКО РАДОВИЋ“ ПОЗИВА МЛАДЕ СЦЕНОГРАФЕ И КОСТИМОГРАФЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ „ДЕМОКРАТИЈА И ЛУТКАРСТВО“

Пројекат „Демократија и луткарство“ реализује се уз подршку Еразмус+ програма Европске Уније. Носилац пројекта је Луткарско позориште Лиларум из Беча, док су остали партнери – Мало позориште „Душко Радовић“ (Београд), Основна школа „Илија Бирчанин“ (Београд),  Средња школа Hainburger Straße (Беч), Зентрум полис - политичко учење у школи (Беч), Задруга Зравен (Равне на Корошкем), Средња школа Равне (Равне на Корошкем), Keleti István Grundschule für Kunst und Kunsthochschule и ITERPLAY Hungary Egyesület (Будимпешта).

Као део активности у оквиру пројекта, у јуну месецу у Малом позоришту „Душко Радовић“ премијерно ће бити изведена представа у режији Александре Јелић, по тексту Богдана Шпањевића која ће настати као резултат драмског процеса заједничког осмишљавања са ученицима 6. и 7. разреда Основне школе „Илија Бирчанин“.

Овом приликом позивамо све заинтересоване да се пријаве за осмишљавање тотал дизајна представе.

Концепт представе  је  позоришна симулација видео игре у којој деца – лутке, као нека бића (не нужно човечуљци) граде свој свет и креирају своје друштво током представе укључујући публику да својим ставовима и гласовима допринесе коначном изгледу тог друштва.

Визуелни концепт представе је видео игрица у духу пикселизираних осмобитних видео игара. Ликови нису дефинисани карактером већ имају функције које би требало да се лако и брзо мењају током игре (полицајац, доктор, наставник, продавац, школарац, политичар...).

Костимско решење би требало да буде модуларно тако да специфичности лика буду нешто што ће се лако аплицирати и мењати. Могу доминирати различите боје или једна боја у различитим нијансама са детаљима у другим бојама. Костим треба да омогућава детету глумцу целовит преображај у лик из игрице.

Сценографско решење би требло да буде у истом пикселизираном маниру са могућим модуларним коцкама, различитих величина/боја, лако склопивих и расклопивих. Могуће је смислити и неко друго решење за изглед сцене у духу концепта и идеје. Колор сценографског решења треба да кореспондира са костимским решењем.

За потребе пријаве на конкурс потребно је урадити идејне скице за:

- ТРИ ЛИКА минимум, карактери по избору - полицајац, доктор, наставник, продавац, школарац, политичар, менаџер, војник, земљорадник
- ИЗГЛЕД СЦЕНЕ
- визуелно решење плаката (опционо)

Приликом израде идејног решења треба имати у виду лако склопиве, лако преносиве и јефтиније материјале.

Победник/ца конкурса учествоваће у реализацији представе у сарадњи са ауторском екипом представе и радионицама за израду костима, сцене и реквизите Малог позоришта „Душко Радовић“.

У оквиру пројекта предвиђен је хонорар за ПОБЕДНИКА КОНКУРСА који/а ће такође бити поменут/а у свим штампаним и интернет објавама пројекта (плакат, програм, медији и друштвене мреже).

Идејна решења, са биографијом и контактом, можете послати у јпг формату на мејл jelena@malopozoriste.co.rs најкасније до 05. марта 2022. године.