Malo Pozorište Duško Radović

 

Alek Rodic

Aлек Родић

Рођен је 27.08.1961. године у Београду. Дипломирао је глуму 1991. године на Националној академији за позориште, филм и телевизију (NATFIZ) „Крсто Сарафов“ у Софији на одсеку глума и луткарство у класи професорке Доре Рускове. Диплома је нострификована 1992. године од стране наставно-научног већа универзитета у Београду чиме је призната као равноправна дипломи Факултета драмских уметности у Београду. Завршио је и средњу музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду (теоретски одсек).Студирао је и Правни факултет у Београду. Члан је удружења драмских уметника Србије од 22.03.1991. године (редни број чланске карте:774).

Наградe
Добитник је награде за најбољег младог глумца на фестивалу дечијих позоришта и луткарства у Суботици 1992. године за улогу Чика Бајке у представи „Чика Бајкине бајке“. Добитник је и две Валтеровићеве награде коју додељује Мало позориште „Душко Радовић“.

Уметнички рад – позориште
Играо у преко 50 наслова  у позоришту „Душко Радовић“. Био је и хонорарни члан позоришта на Теразијама (шест година).Радио је и у позоришту лутака Пинокио. Тренутно у репертоарском делу Алек игра у представама:  „Ноћ у Мерлиновом замку“, „Страшне приче браће Грим“, „Пинокио“, „Камени цвет“, „Поп Ћира и поп Спира“, ''Капетан Џон пиплфокс'' , ''Преватанти'', ''Судбима једног Чарлија'' ...

Музички рад
Алекова друга вокација је музика. Компоновао је музику за позориште и телевизију. Снимио је и две ЛП плоче за ПГП-РТС. Учествовао је и два пута на фестивалу „Београдско пролеће“ као комплетан аутор: композитор, текстописац и извођач. Аутор је и музичке шпице за фестивал „Дани хумора и сатире“ у Јагодини. У Малом позоришту „Душко Радовић“ компоновао је музику за представе: „Пик и фик“, „Замислите, замислите“, „Ноћ у Мерлиновом замку“, „Мачке“, „Чика Бајкине бајке“, „Кловнови“ и друге.

Добитник је награде за најбоњу оригиналну музику  у представи ''Гињол'' позоришта лутака ''Пинокио''на фестивалу ''Лут фест ''у Сарајеву 2019 године.

Представе у Малом позоришту „Душко Радовић“: „Ноћ у Мерлиновом замку“, „Поп Ћира и поп Спира“, „Пинокио“, „Камени цвет“, „Капетан Џон Пиплфокс“, „Преваранти“, „Мали каплар“ и „Судбина једног Чарлија“.

У периоду 2014-2018 године Алек Родић је био директор Малог позоришта ''Душко Радовић'' као и вршилац дужности Директора Малог позоришта ''Душко Радовић'' у периоду 2018-2019 године.

Алек је данас запослен као стални члан глумачког ансамбла позоришта.