Нови хит''Аска и вук'' 
Tелефон билетарнице:7858440.
Маркетинг:
  ,062/236602,069/2360063


© 2010. Malo pozorište "Duško Radović"
Malo pozorište DUŠKO RADOVIĆ osnovano je 27. maja 1948. god. kao Pozorište lutaka NR Srbije, a svoju prvu premijeru Pepeljuga u režiji Predraga Dinulovića, izvelo je 23. oktobra 1949. god u hotelu Palas.

Naše pozorište je jedno od najpoznatijih i najpriznatijih dečijih i lutkarskih pozorišta u Srbiji, čiju publiku čine deca, Pozorište  je 23.10 2014. godine proslavilo 65 godina postojanja. Osnovna programska koncepcija ovog teatra počiva na uverenju da lukarsko pozorište za decu  mora aktivno da korespondira sa realnošću, baveći se svim temama koje su aktuelne u savremenom društvu. Malo pozorište Duško Radović je poslednjih godina postalo mesto aktivnog dijaloga, pre svega izmedju pozorišta i njegove publike. Trudimo se da o pozorištu za decu razmišljamo na demokratičan način, kao o mestu razmene iskustava i ideja, o svojevrsnom forumu na kom se odvija neprestana raprava izmedju pozorišne i objektivne realnosti. Želimo da naši mladi gledaoci izrastu u odgovorne i pametne gradjane društva u kom žive, koje će, zahvaljujući njima, postati mnogo bolje, ali i u odgovorne i pametne gledaoce nekih drugih, budućih predstava.

Naša publika su deca koja su značajan deo svog detinjstva provela u atmosferi mržnje i netolerisanja svih različitosti i pred nama je odgovoran zadatak da ih naučimo osnovnim pojmovima na kojima treba da počiva ozbiljno civilno društvo kakvo će, verujemo, i naše jednog dana postati. Uvođenjem pojmova dečija prava, tolerancija (međuetnička, međureligijska, međukulturna), pravo na razliku, priznavanje i poštovanje različitosti, u rečnik mladih stanovnika Beograda koji su publika našeg pozorišta, pokušavamo da doprinesemo kulturološkom povezivanju dece iz različitih miljea i društvenih grupa, koja žive u Srbiji i da im pomognemo da izgrade bolji sistem vrednosti koji će, nadamo se, biti garancija za stabilnost i prosperitet buduće Srbije. 

                                                   Duško Radović 

 

1.              Volite svoju decu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

2.              Ne vaspitavajte decu ako ne umete. Bolje je biti nevaspitan, nego loše vaspitan.

3.              Ako rešite sve probleme svoje dece, ona neće imati drugih problema sem vas.

4.              Teško je biti dete i biti dobar. Lakše je biti star i razumeti decu.

5.              Ako već tučete svoju decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

6.               Prijatelji nas kvare, gledaju nam kroz prste i opraštaju. Za uspeh u životu potrebno nam        je  nekoliko dobrih neprijatelja.

7.               Juče je jedan roditelj zavapio na roditeljskom sastanku: „Dajte mi dobro dete, pa ćete          videti  kakav sam ja otac!“

8.               Samo deca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja.

9.               Ni bake nisu uvek bile dobre. Da su bile dobre ne bi postale bake.

10.                        Tucite svoju decu čim primetite da liče na vas!

11.                        Ko želi da je stalno u pravu, mora često da menja mišljenje.

12.                        Kad je neko glup, ne možete mu ni to dokazati.

13.                        Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne. Svi imaju loša                     iskustva.

 

 

                                               SEDAM STUPNJEVA POREDJENJA


                   Nisam ja najgori!
                   Ima i gorih od mene!
                   Ja sam sjajan prema nekima!
                   Ja sam jos i dobar kakvi su drugi!
                   Ja sam najbolji medju najgorima!
                   Daleko sam od najgoreg!
                   Nisam najbolji, ali nisam ni